De Epiphora Methode is een oefentechniek die 3 dominante oorzaken van onverklaard uitblijvend herstel opheft.

Twee keer per dag toepassen bij het opstaan en gaan slapen, én daarbij overdag de juiste beweeghouding doorzetten, kan jouw herstelkracht sterker maken.

Hierdoor kunnen langdurig aanwezige klachten flink afnemen of zelfs volledig oplossen.

Wanneer je een aantal van de volgende verschijnselen herkent heb je een goede kans om met de Epiphora methode succesvol te zijn.

  • drukgevoel op het hoofd
  • haarwortel- /hoofdhuidpijn
  • wazig zien
  • prikkelovergevoeligheid
  • verzuurde spieren
  • koude in je lijf

Uiteraard is het een methode die voor iedereen effectief is: je hoeft niet ziek te zijn om jezelf te verbeteren.

De methode richt zich op de aanvoer van bloed in de cirkel van Willis. Dit is een vaatkring van slagaders midden in je brein, die de halsslagaders verbindt met de nekslagaders en zo de hersenen optimaal van bloed probeert te voorzien. Als er in die cirkel van Willis een verstoring of afwijking is, wat bij flink wat mensen (65%) het geval blijkt, kan het zijn dat je bij een stremming in de nekslagaders bepaalde aandoeningen en klachten gaat ontwikkelen of ze in stand zult houden. Je hele brein krijgt zo simpelweg niet genoeg bloed. Denk aan reumatische klachten, fibromyalgie, hypertensie, verzuurde spieren, spastische darmen, (aura) migraine en whiplash-gerelateerde klachten.”

De methode is ontwikkeld door Hans Timmerman, fysio-, hapto- en ademtherapeut:

“De Epiphora Methode zorgt voor het openen van de doorstromingen van en naar het brein, waardoor alle delen van de hersenen van zuurstofrijk bloed worden voorzien. De ademhaling daarbij zorgt voor het doorbreken van de overleefstand van je zenuwstelsel, de zogenoemde sympathicus dominantie. Het openen van de ‘Epiphora’ poort is de sleutel, het ademen is de kracht van herstel”.

Heb jij een of meer van de volgende verschijnselen dan kan de Epiphora Methode helpend zijn voor jou: