“Als je brein je in de steek laat,
hoofd en lijf niet op één lijn,
overprikkeld en onzeker,
machteloos, het voelt niet fijn.

Je eigen kracht opnieuw ontdekken,
verbinding tussen hart en brein,
geef je zelfvertrouwen vleugels,
al zijn de stapjes misschien klein.

Zet die stapjes heel bewust,
ook al is er angst of pijn,
naar een eigen, nieuwe toekomst,
waar jij ook jezelf mag zijn.”


Renate Westerhof

Cognimove

Cognimove is een behandelmethode, waarbij er vanuit een ander perspectief wordt gewerkt aan herstel voor mensen met licht traumatisch hersenletsel. Je beweegt naar verandering van de verbindingen in je brein en daardoor naar herstel. Met een behandeltraject van 4 dagen, met daarna thuistraining, streven we naar het vergroten van belastbaarheid, vermindering van de zintuiglijke overprikkeling en verbetering van de cognitieve functies.

Het uitgangspunt waar de Cognimove op gericht is, heeft te maken met verbindingen. Verbinding van de hersencellen en doorbloeding in het brein, verbinding tussen brein en rest van het lichaam, verbinding met het leven en de mensen om je heen. Belangrijke verbindingen die eens zo gewoon waren en jouw leven een waardevol bestaan geven. Door een gebeurtenis in je leven, zoals licht traumatisch hersenletsel, zijn deze verbindingen niet meer zo gewoon. Ze zijn verstoord geraakt en er ontstaan langdurige klachten. De onzichtbare cognitieve en zintuiglijke klachten hebben op waarneembaar niveau gevolgen op het werk, thuis, relaties en het uitvoeren van al je activiteiten.

Tijdens de behandeling wordt er samengewerkt met andere disciplines, te denken valt aan fysiotherapie, begeleiding bij voeding of een orthoptist.

Tijdens een kennismaking wordt jouw hulpvraag besproken en wordt er samen gekeken of deze behandeling een effectieve en passende aanpak is voor jouw klachten.

Voor meer informatie over deze behandelmethode kan je contact op nemen met mij. 

Boosterdag

Heb jij een training gedaan om te herstellen van jouw klachten na een hersenschudding of een andere hersenaandoening en wil je daar nog meer uithalen?

Twentergo organiseert een boosterdag om jouw hersenen een extra boost te geven in nog verder herstel. De dag is gevuld met verschillende onderdelen die hieraan een bijdrage kunnen leveren.

Tijdens deze boosterdag zal je starten met de epiphoramethode. Vervolgens krijg je een fysieke training, multisensorische cognitieve training, een lunch en indien gewenst coaching en ademtechnieken. 

Voor data en kosten van deze dag kan je het beste even contact opnemen.

Recensies

recensie van een deelnemer

Eind januari heb ik deelgenomen aan een 4- daagse training bij cognimove. Voor mij een strohalm omdat ik al zoveel geprobeerd had met niet het resultaat dat ik graag wilde. Zoals veel lotgenoten met mij weten, …. is het niveau waarin nederland acteert,…. “acceptatie, berusting, leren leven met…., leer te omarmen wat je nog wel kunt” enz enz enz. (….heel eerlijk….?? ik kan die uitspraak niet meer horen.)cDit voelde voor mij nog steeds als onacceptabel!!! omdat ik wist dat er meer uit te halen viel. Cognimove werkt volgens hetzelfde principe als de inmiddels bekende cfx-methode uit utah, amerika. Ik heb 4 pittige dagen getraind bij cognimove en geleerd hoe ik mijn brein weer “aan” kan zetten. Hoe mijn brein opnieuw zaken aan te leren zijn. een super ervaring. en soms met zulke simpele oefeningetjes… écht geen hogere wiskunde, maar logisch. be grijpbaar, geen hocus pocus maar prachtig onderbouwt. Ook zeker vanuit de professionele medische onderbouwing die nodig is om dit zo toe te passen. Door de ontzettend lieve en professionele aanpak van caroline edelbroek en ruud greve heb ik in deze korte periode al zoveel progressie gemaakt. Mijn belastbaarheid is enorm toegenomen. ik kan lawaai weer filteren, weer focussen en gewoon “helder” in mijn hoofd. Dat is een heerlijk gevoel! helderheid in je hoofd!! Eindelijk kan ik gewoon de radio weer eens aanzetten op mijn favoriete station. Ik kan iedereen aanraden die op zoek is, om eens kennis te maken met cognimove.

recensie van een deelnemer

Ik heb in november dit traject doorlopen, dit was vier jaar na een fietsongeval waarbij ik letsel opliep. Ik kon niet accepteren dat mijn herstel op zijn eind was en na veel zoeken kwam ik bij Caroline en Ruud terecht. Na vier pittige en leerzame dagen, kan ik zeggen dat ik meer energie, meer overzicht en vooral meer lucht/bloed dus zuurstof in mijn hoofd heb. Ik schrok wel toen ik hoorde dat er na deze vier dagen nog een thuis traject met oefenen aan vast bleek te zitten, maar ook dit gaat goed en als je wilt herstellen kost dit nou eenmaal energie. Een pittig maar heel leerzaam traject, ik raad het de mensen aan die graag nog verder herstel zoeken na alles wat er al geprobeerd is. 

recensie van een deelnemer

Iedereen zou cognimove moeten kennen. Bedrijfsartsen en werkgevers moeten deze therapie kennen. Zo worden steeds meer mensen geholpen.

recensie van een deelnemer

Ik kan deze training zeker aanbevelen bij mensen met flinke prikkelverwerkingsklachten. Er is ook ontzettend veel aandacht voor het cognitieve deel. Het programma is gevarieerd en doordacht. Deze training is het meest geschikt voor mensen die het wachten op herstel zat zijn en liever zelf hard aan het werk gaan.

Contact

Wilt u meer weten over Cognimove of een boosterdag, neemt u dan contact op met ons.

Telefonisch of via Whatsapp: 06-14795277
Via de mail: info@twentergo.nl


Praktijkadres:
Jan Janslaan 2
7602 VV Almelo


Cognimove is een onderdeel van www.twentergo.nl

© 2022 Cognimove